Placinta cu mere-de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Mar 2014 | 34231 vizualizari

 

Cica raceala trece cu ceva de framantat..deci m-am apucat sa framat si eu ceva si a iesit niste placita la sul....de raceala tot n-am scapat....

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri apa calda
  • 18 lingurri ulei
  • 1 plic de drojdie uscata Dr.Oetker
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 550 g faina
  • pentru umplut
  • 1 borcan de 800 g cu mere calita ( pregatite asta toamna)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere-de post:

Apa calda impreuna cu zaharul,uleiul,sarea si drojdia le amestecam intr-un castron si lasam la dospit cca 15 min.Apoi adaugam faina si framantam un aluat nelipicios,pe care il lasam sa creasca cca 20 min.Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem foaie peste care adaugam mere calite si presaram zahar tos ( merelele n-au fost asa dulci).Rulam foaia peste care am pus mere si o asezam in tava de la cuptor in care am pus hartie de copt.Procedam la fel cu restul de aluat .Sulurile rezultate le intepem din loc in loc cu un bat de frigarui.Dam tava la cuptorul preincalzit,la foc moderat.Cand s-au rumenit sunt gata.Portionam placinta inca calda si o pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

sub tava din cuptor punem o craticioara cu apa,sa nu se arda placinta pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere-de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]