Placinta cu rabarbar

de La Ancuta in Prajituri, 19 Mai 2011 | 59684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 5-6 tije de rabarbar
  • putin gris (~1 lingura)
  • 6 linguri de zahar (pentru spuma)
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Curatam tijele de rabarbar si le taiem bucatele. Presaram apoi gris peste ele si amestecam.

Dam deoparte rabarbarul si ne ocupam de aluat.

Mixam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam apoi laptele si uleiul si amestecam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros, dar care totusi curge.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem pe toata suprafata tavii. Asezam bucatile de rabarbar peste aluat.

Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.

Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devine lucioasa spuma.

Scoatem prajitura din cuptor si asezam deasupra spuma. Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac si scortisoara