Placinta cu telemea de oi

de iry-gabriela in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 7643 vizualizari

 

...in aceasta placinta am incercat sa combin laptele cu telemeaua si pentru ca era o compozitie foarte subtire am adaugat gris si chear nu imi pare rau pentru ca spun eu ca mi-a iesit ..si aratoasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • la aceasta placinta am folosit pentru prima data lapte.
  • 250 gr telemea de oaie,
  • 700 ml lapte dulce,
  • 12 linguri gris,
  • 5 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon,
  • 4 linguri zahar ,
  • esenta de rom,
  • un pachet de foi de placinta ,
  • margarina de uns tava
  • zahar pudra vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de oi:

Se amestesca laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul, 4 oua, zaharul vanilat, esenta de rom si la final telemeaua sfaramata.   

Se unge tava cu margarina si pentru inceput se aseaza 3 foi de placinta in tava, peste care se aseaza un strat din compozitie. Se efectueaza astfel pana se termina si foile si amestecul de branza, ultimul strat fiind de foi.    

Oul ramas se bate spuma si se unge deasupra si se presara cu zahar. Se inteapa din loc in loc si se da tava la cuptor care a fost incins timp de 10 minute. Dupa 30 de minute se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.   

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mena29 1

09.02.2012, 17:34

imi place si mie

iry-gabriela 1

09.02.2012, 18:07

multumesc

Gina_Cristina 1

14.03.2012, 20:21

cat as vrea sa iau farfuria la mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre