Placinta dospita, cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Dec 2016 | 6725 vizualizari

 

desert de post (facut din restul de aluat de la gogosi, cantitatile ingredientelor de mai jos sunt estimative)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • un praf de sare
  • 30 gr. zahar pudra
  • 200 ml apa calduta
  • 50 gr. margarina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • cca 400 gr. faina alba
  • 30 ml ulei
  • 200 gr. rahat
  • 50 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dospita, cu rahat:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam.

Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat cernuta si framantam.

La final adaugam uleiul, il incorporam in aluat, apoi acoperim aluatul si lasam la dospit 1 ora.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, taiem bucati/ fasii de aluat, le asezam la intamplare in tava, deasupra punem bucati de rahat si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Cand placinta capata culoare aurie o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra din belsug.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dospita, cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post