Cate clipe aveti , cand va intoarceti in copilarie si spuneti- “cat de mult mi-as dori acum o bucatica de placinta dulce , frageda si aromata cu visina,cirese sau pruna … placinta bunicii mele “ . Stiti , acum toti se staruie sa prepare multe bucate moderne , sanatoase… Da ,sunt destul de gustoase, sanatoase, dar gustul din copilarie , nu se compara cu nimic … aveti posibilitatea sa preparati singure aceste placinte , si nu numai, pentru ca vor urma cateva recete una dupa alta , din aluat dulce , fraged cu aroma si gustul din copilarie.
Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html
Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se taie fasii egale , opuse una de alta.
Se adauga umplutura, in cazul de fata visina fara samburi, care , in prealabil , a fost scursa bine de sucul ei.
Se aduce o fasie de aluat taiat din stanga spre dreapta, alta din dreapta spre stanga, asa incat sa se intersecteze sub un anumit unghi, si asa repetam cand dintr-o parte , cand din alta , pana ajunjem la capatul celalalt al placintei.
(Vezi poze)
Placinta impletita se pune cu mare atentie pe o tava unsa in prealabil cu ulei, si se lasa sa creasca , undeva la 25-30 minute.
Apoi , se unge atent cu o pensula , cu un amestec din galbenus de ou cu o lingurita de apa . Se coace in cuptorul incins, in prealabil, pana la temperatura de 170 C. timp de 25-30 de minute.
Din acest aluat dospit , care l-am prezentat mai sus se pot face 6 placinte de lungimea tavii Gustul nu vi-l descriu, pentru ca pozele spun in locul meu.