Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2011 | 9665 vizualizari

 

In fiecare vara cand imi pun la congelator pungile cu branza batuta de oaie,pun si urda cu marar special pregatita pentru placintele gustoase care in termeni populari la noi li se spune"turte cu urda pe lespede".

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • un cub drojdie
  • o cana lapte
  • ulei
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • urda cu marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului:

Se face o maia din cubul de drojdie,lapte caldut,zahar si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.Apoi se pune faina,sarea,oul si se incepe framantatul cu lapte caldut.Se framanta un aluat potrivit de moale,se adauga la sfarsit si ulei.Se da la dospit la caldura pentru 30 minute.Se fac placinte pe masa de lucru pe care am presarat faina.Se umplu cu urda amestecata cu putina sare si marar din belsug.Se lasa pe masa sa mai dospeasca inca 5 minute si se coc in tigaia cu ulei.Sunt bune atat calde cat si reci.Le recomand tuturor deoarece se fac repede si sunt foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta la tigaie ca pe Valea Somesului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Urdoaice rumene si pufoase