Placinta quatro formagi

de ianculubita in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 16753 vizualizari

 

Daca facem pizza quatro formagi,de ce nu am face si placinta???
Asa am facut si va garantez gustul!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1/2 pachet unt
  • 100 g stafide
  • 5 oua
  • 200 g branza de vaci proaspata
  • 200 g mozzarella
  • 200 g ricotta
  • 200 g feta
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • 1 lamaie
  • 200 ml iaurt
  • 4 linguri smantana
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta quatro formagi:

Intr-un castron amestecam toate branzeturile pasate cu o furculita, sare, zahar, coaja rasa de lamaie, vanilie, 4 oua. Amestecam bine impreuna cu iaurtul. Ungem tava cu o pensula cu unt topit, punem foi de placinta in asa fel ca sa cada peste marginile tavii ,adaugam pe mijloc cateva linguri cu branza, deasupra presaram stafide, acoperim cu alta foaie la fel unsa cu unt, tot cateva linguri cu branza, deasupra stafide si procedam asa pana terminam branza. Adunam pe mijloc marginile foilor, deasupra punem alte doua foi, rasturnam oul ramas batut cu smantana si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste.

Se serveste pudrata cu zahar si bineinteles paharul cu bere!!

TIPS-URI

1

pentru ca foile de placinta sunt foarte subtiri,va sfatuiesc sa puneti de fiecare data cate doua

2

stafidele de asemenea va sfatuiesc sa fie hidratate in putin alcool de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta quatro formagi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice