Placintele acestea le-am facut de foarte mult timp, acu doua luni, chiar de ziua mea si de atunci am tot postat retete si astea au ramas deoparte :). Le-a venit randul sa fie postate in cele din urma.
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.
Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o taiem in doua si apoi o feliem, iar ardeii ii taiem felii, dar nu foarte mici. Calim ceapa impreuna cu ardeii, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Lasam deoparte la racit
Pregatim doua tavi, eu am folosit una rotunda si una dreptunghiulara mai mica (aprox 25/30 cm) punand foaie de copt in fiecare
Intindem pe rand doua foi putin mai mari decat tavile in care urmeaza a fi puse, si le asezam cu grija in tavi.
Ungem fiecare foaie de aluat cu ketchup si impartim legumele calite pe ambele foi
Intr-un bol mixam cu un tel oul, albusul, crema de branza si adaugam un pic de sare si piper
Acest mix la fel il impartim in cele doua tavi peste legume.
Urmeaza apoi cascavalul taiat felii mici, iar peste cascaval punem dovlecelul taiat felii subtiri
Tragem usor marginile aluatului putin peste umplutura, apoi ungem cu o pensula peste tot cu galbenusul de ou amestecat cu 3-4 lingurite de lapte.
Rasnim deasupra condimente mediteraneene.
Dam tavile la cuptor timp de aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade sau la foc mediu.
Scoatem tavile din cuptor si servim placinta calda sau rece, dupa preferinte.