Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la țară.
Am încercat să o prepar așa cum mi-am amintit eu că îmi făcea mama când eram copil, însă nu se compară gustul, pentru că mama o cocea în cuptor de cărămidă, încins de la jarul focului de lemne.
Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut.
Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele și frământăm un aluat ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
Îmbrăcăm apoi pereții formei de copt cu o parte din aluat, întins într-o foaie subțire și îl înțepăm din loc în loc, cu o furculiță.
Pentru umplutură, tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în untul încins, apoi o lăsăm să se tempereze.
Amestecăm brânza cu mălaiul, sarea și mărarul tocat, apoi adăugăm ceapa călită, frunze de busuioc rupte mărunt și oul, apoi omogenizăm totul.
Întindem compoziția de brânză peste aluatul din forma de copt, iar din foaia de aluat oprită, decupăm inimioare şi le așezăm frumos peste umplutură.
Așezăm la mijloc și felii de roșii, în formă de inimioară și câteva frunze de busuioc din loc în loc și coacem plăcinta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o putem porționa.
Servim plăcinta țărănească cu brânză, alături de o cană cu lapte sau iaurt.
Sper să vă încânte și să vă fie de folos rețeta mea de plăcintă țărănească cu brânză.
1
Nu puneti toata faina de la inceput in vas ci doar 3/4 din cantitatea trecuta in reteta. Cantitatea de faina folosita, depinde de tipul acesteia si consistenta celorlalte ingrediente.