Aluat: cernem faina in vasul in care framantam.
Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.
Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.
Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.
Umplutura 1: se toaca ceapa marunt si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei.
Cand devine sticloasa adauga varza tocata marunt, condimentam dupa gust cu sare si piper.
Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca bine.
O lasam sa se raceasca.
Umplutura 2: curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.
Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.
Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si piper.
Lasam umplutura sa se raceasca.
Cum procedam: dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 12-14 bilute.
Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand bine marginile.
Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.
Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.
Dupa ce s-au rumenit le scoatem pe un servestele pentru a absorbi excesul de ulei.
Sa aveti pofta!