Placinte cu gem

de dariaruxandra11 in Dulciuri, 28 Apr 2014 | 4508 vizualizari

 

Buna! Astazi voi scrie o reteta de placinte cu gem...preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 Kg de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 300 ml de lapte
  • 60 g margarina
  • 1 lingura de zahar
  • 50 g zagar pudra
  • un varf de cutit cu sare
  • gem (prune, capsuni,zmeura,visine...)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu gem:

Intr-o oala mai mica se incalzeste 100 ml de lapte, se pune drojdia, 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute pana cand drojdia se face ca spuma.

Restul de faina se amesteca intr-un castron cu zaharul pudra, laptele ramas in care s-a dizolvat in prealabil putina sare, galbenusurile, amestecul cu drojdie si margarina topita. Se framanta bine cu mana pana cand in aluat se observa besicute, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.

Dupa trecerea timpului aluatul se rastoarna pe o masa presarata cu faina si se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se imparte in patrate cu latura de 10 cm, in mijlocul lor se pune gem de prune, se ruleaza iar capetii se imping putin inauntru pentru ca umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.

Oul ramas se freaca si se ung placintele. Se mai lasa sa creasca intr-un loc caldut o jumatate de ora, dupa care se pun in tava unsa cu unt si se coc in cuptor pana cand devin aurii.

Se servesc caldute sau reci presarate cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]