TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.
Pentru umplutura, am calit cepele taiate marunt, apoi am separat ceapa calita in 2 tigai. Intr-una am adaugat si carnea si am lasat 20 de min. pe foc, iar in cealalta tigaie am adaugat varza tocata si 1 cana de apa. Am potrivit fiecare tigaie cu sare si piper.
Intindem cercuri din aluatul dospit, punem 1-2 linguri cu carne si prindem bine capetele sa nu se desfaca. Punem placintele formate cu lipitura in jos si mai presam putin.
Le prajim in ulei incins.
1
Se pot face si simple, fara niciun fel de umplutura, sau merg de minune umplute si cu branza.
2
Daca inlocuiti laptele cu apa calduta si le lasati simple fara umplutura, ies niste placinte delicioase de post.