Placintele cu branza

de Miha in Dulciuri, 25 Iun 2010 | 13370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 350 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana (doar daca branza este prea uscata)
  • zahar si esenta de rom (pentru varianta dulce)
  • sare si marar verde (pentru varianta sarata)
  • In plus:
  • 60 g unt pentru uns aluatul
  • 100 g smanta pentru uns placintelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans. Rulourile astfel obtinutese pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se imparte in 2. Intr-o parte vom pune sare si marar verde tocat si in cealalta zahar si esenta de vanilie.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete. Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintutele cu marginile in jos le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu smantana din belsug.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

Sursa

TIPS-URI

1

la varianta dulce se pot adauga si stafide, dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ionela2682 1

30.06.2010, 15:33

Le-am facut! le-am facut! .... si sunt super ca si aluatul foietaj asa s-au format.... Am dublat in schimb cantitatile ca sa iasa mai multe...!

Miha 1

30.06.2010, 20:34

Rivkaaaaa...

Miha 1

30.06.2010, 20:35

Wau...Ionela...la dublu? Ai muncit oleaca. Dar is asa de bune incat ma gandesc ca tare bine ai facut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce-sarata