Placintele cu ciuperci si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2016 | 2878 vizualizari

 

Ador aceste placintele mititele si delicioase. Imi place sa ma joc cu umpluturile, sa le fac pe placul nostru si sa ne bucuram de ele in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 2 linguri iaurt
    • 5 gr drojdie uscata
    • 170 ml apa calduta
    • 2 linguri ulei
    • sare
    Umplutura:
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 borcan mic de ciuperci
    • 2 linguri parmezan ras
    • 100 gr cascaval
    • 2 crengute marar verde
    • 2 linguri ulei
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu ciuperci si cascaval:

Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura.
Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam.
Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute.
Umplutura:
Curatam ceapa, morcovul, le punem in blender si dam cateva pulsuri sa le maruntim. Nu le tocam prea tare sa le facem pasta.

Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le tocam tot in blender.

Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Amestecam bine, presaram sare, piper si boia dulce.
Lasam sa scada totul la foc potrivit, iar cand lichidul s-a evaporat, tragem tigaia de pe foc.
Adaugam mararul verde tocat marunt, parmezanul ras, amestecam.

Cascavalul il taiem bucatele potrivite, cam cat jumatate de deget.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, iar cu ajutorul unui bol micut, decupam cercuri.
Pe marginea fiecarui cerc punem umplutura si cate o bucatica de cascaval.
Venim cu cealalta jumatate de cerc peste umplutura, apasam bine marginile.
Aluatul dintre cercuri, il intindem din nou pana il terminam pe tot.Vor iesi 12 bucati.
Asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul spuma si un un pensonas ungem placintelele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, undeva la 35-45 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop gros pentru 15-20 de minute, apoi punem servi. Daca nu serviti imediat, le lasati acoperite pana se racesc, apoi le transferati intr-un bol, le acoperiti cu folie si le pastrati la frigider.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ciuperci si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

21.01.2016, 19:53

Daniela, multumesc

Rocsi 1

21.01.2016, 19:53

Simona, la fel si noua ne plac. Le-am servit dimineata, cu iaurt

Rocsi 1

21.01.2016, 19:54

Multumesc Mirelus

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval