Placintele cu piept de pui si ciuperci

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2017 | 5389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 100 g ciuperci
  • 200 g piept de pui
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei rosu
  • 1 ou
  • 1 fir ceapa verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 20 g susan
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu piept de pui si ciuperci:

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in mijlocul fainii si adaugi maiaua, ouale (pastrezi un galbenus ptr. uns), laptele si sarea. Incepi sa framanti, iar cand aluatul se desprinde pe de mana, adaugi untul moale si mai framanti pentru 10 minute, apoi il lasi la dospit pentru o ora, la loc cald.

Intre timp, prepari umplutura. Dai pieptul de pui prin masina de tocat, iar ciupercile (din conserva), ceapa verde si ardeiul rosu le toci marunt. Amesteci carnea tocata, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, cascavalul (dat pe razatoare), cimbrul, sarea, piperul si un ou.  

Intinzi o foaie de aluat si tai patrate. La fiecare patrat, decupezi un chenar. Ungi toata suprafata cu galbenusul de ou, batut cu putin lapte si pui in mijloc o lingura de umplutura.
Aduci toate cele patru colturi ale chenarului in mijlocul patratului si le strangi putin ca sa se lipeasca unele de altele si sa nu se dezlipeasca la copt.

Pui placintelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu galbenus si presari susan peste ele. Introduci tava in cuptorul bine incalzit, la 180 de grade C si o lasi pana se rumenesc placintelele.

 Se servesc atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]