Placintele cu sunca de Praga si Emmental

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 3730 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen.
Au fost foarte bune aceste placintele cu sunca de Praga si Emmental!
Nu am lasat aluatul la crescut, dar a crescut el pe parcurs, asa ca nu trebuie sa va fie teama ca nu va creste.
*Sunca de Praga si Emmental-ul le-am luat de la Lidl, daca ajuta cu ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 g sunca de Praga (12 felii)
  • 150 g Emmental (6 felii)
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu sunca de Praga si Emmental:

Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida.

Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se imparte in sase. Nu se lasa  aluatul sa creasca!

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Fiecare biluta de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se pune apoi intr-o forma mare pentru coltunasi, se adauga o felie de sunca, una de Emmental si inca una de sunca (toate feliile se pun indoite). Se inchide forma de coltunasi si se preseaza usor. Se ia placintica astfel obtinuta si se pune in tava. Se continua tot asa pana cand se termina bilutele de aluat si celelalte ingrediente.

Se ung placintelele cu un galbenus amestecat cu lapte, apoi se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu sunca de Praga si Emmental" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]