Placintele de cartofi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2009 | 10717 vizualizari

 

O garnitura foarte rapid si deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • cimbru
  • 2 linguri cu cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, apoi se taie rondele foarte subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aranjeaza placintelele de cartofi, suprapunand cate 5 feliute de cartofi, ca si tiglele, dand forma rotunda.

Uleiul se incinge, apoi se pune usturoiul taiat marunt si se caleste 30 de secunde, pana devine putin auriu. Se lasa putin la racorit, apoi se ung cartofii cu ajutorul unei pensule.

Se condimenteaza dupa gust si se prsara deasupra cascavalul ras. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 de minute, pana incep sa devina aurii.

Noi i-am mancat cu snitelele crocantoase a la Miha :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui si cartofi cu cascaval