Poale-n brâu

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 11024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.

Umplutură:

  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.

Uns:

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu:

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine. Lăsăm să crească până se dublează volumul. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina. Frămâtăm bine. Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare. Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.

Pregătim umplutura. Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie. Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm. Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul. Se pun într-o tavă unsă.

Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele. Se încinge cuptorul la 150 grade C. Se dă tava la cuptor. După 10 minute mărim focul la 180 grade C.  Se lasă până se rumenesc frumos deasupra. Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Doralinda 1

16.05.2013, 08:50

Ce bune sunt!! Au trecut la favorite! In curand, le vine randul!

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 21:25

foarte bune

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune