Adica pe romaneste caracatita ala Luciana . Aceasta reteta provine dintr-un vechi sat italian de pescari Santa Lucia unde se pescuia multa caracatita .In ziua de azi satul a devenit cartier al orasului Napoli . Aceasta reteta este traditionala si uimeste prin gusturile subtile obtinute cu ingrdiente simple .
Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .
Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .
Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.
Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .
Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste , sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor , prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .
Adugati ardeiul iute taiat rondele ,sare , piper si usturoi tocat .
Puneti restul de masline si capere .
Lasati sa mai fiarba 20 minute .
Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.
Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .
1
Puteti servi acest preparat ca si gustare calda sau ca fel de baza cu o garnitura de orez sau paste .