Porc cu prune si miere de pin

de papabundetot in Porc, 5 Oct 2014 | 2475 vizualizari

 

Imi place foarte tare ca majoritatea prietenilor si colegilor mei atunci cand merg in concediu in afara tarii mereu se gandesc la mine si imi aduc tot felul de ingrediente,in cazul de fata am primit un borcan cu miere de pin,adus din Grecia,este tare buna si cu o aroma aparte,pe care abia am asteptat sa o pot folosi intr-un preparat :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 felii pulpa porc
  • 8 prune
  • 1 lingurita 5 spices
  • sos soia
  • 50 ml lapte
  • piper,
  • boia iute,
  • 2 liguri miere de pin
  • 50 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu prune si miere de pin:

Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.

Am pus carnea intr-o tava de cuptor impreuna cu marinata in care a stat,deasupra pe fiecare felie am pus bucati de prune si sos si am dat tava la cuptor,pentru aproximativ 40-50 minute la foc mic. Cand carnea s-a patruns si s-a rumenit frumos,am oprit focul.

Am servit porcul cu prune alatauri de o salata de rosii cu ulei de masline ( Terra Creta) si busuioc din ghiveciul propriu,dar puteti face si o garnitura,cu siguranta va fi la fel de bun 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu prune si miere de pin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor