Porc cu usturoi si mamaliguta

de alinutzika in Porc, 15 Ian 2012 | 6266 vizualizari

 

O mancare delicioasa, pe care am mancat-o prima data la un unchi de-al meu care la origini e moldovean si care nici dupa 30 de ani nu s-a putut impaca cu mancarurile noastre ardelenesti, ci isi prepara singur mancarurile pe care le manca cand era necasatorit si locuia pe undeva pe langa Radauti.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne porc
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • ulei pt. prajit
  • faina+apa+sare+faina malai pt mamaliguta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu usturoi si mamaliguta:

Se prajeste la foc mai mic carnea de porc taiata bucatele in ulei. Cand incepe sa se rumeneasca, se condimenteaza, apoi se adauga cate putina apa, ca sa nu se arda.

Pana se prajeste carnea se pune apa cu sare  la fiert pt mamaliguta , iar cand fierbe se adauga faina de malai. Se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se desprinda de margini.

Carnea de porc, inainte de a opri focul, o aromam cu usturoiul tocat. Servim mamaliguta stropita cu sosul de pe carne si carnea de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de Porc in Miere si Balsamic