Porc dulce acrisor

de vio_dreams in Porc, 17 Feb 2013 | 12866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa porc
  • 200 gr orez basmati salbatic
  • 500 gr amestec legume (morcov,ardei gras, ceapa verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, muguri de bambus, germeni de fasole)
  • 50 gr amidon
  • 100 gr sos rosii
  • 100 ml sos soia
  • 50 ml sos worchester
  • 3-4 linguri ulei de arahide
  • condiment 5 arome chinezesti
  • pasta 5 arome chinezesti
  • piper sichuan
  • 2 linguri zahar brun
  • usturoi
  • ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce acrisor:

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).

Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.

Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la steamer (chinezii au un aparat special pentru orez, principiul de baza fiind tot fierberea la abur). Va fi gata in aproximativ 15 minute.

Tavalim bucatelele de carne prin amidon avand grija sa le scuturam de amidonul in exces. Rolul acestei operatiuni este de a pastra sucurile carnii.

Incingem wok-ul, punem uleiul de arahide (daca nu aveti folositi ulei de floarea soarelui) si rumenim usor carnea (cca 2 minute pe fiecare parte).

Punem 2-3 catei pisati de usturoi si 3 cm de ghimbir dat pe razatoare. Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia.

Adaugam legumele si le tragem rapid la wok. Nu trebuie lasate mai mult decat trebuie fiindca se vor inmuia prea tare.

Adaugam sosul de rosii, zaharul brun, piperul sichuan, condimentul 5 arome chinezesti, sosul de soia, sosul worchester si pasta 5 arome. Rolul pastei este de a da gustul acrisor, daca nu aveti puneti o lingurita otet. 

Lasam inca 3-4 minute pe foc apoi dam deoparte. Legumele trebuie sa ramana crocante nu trebuie sa se inmoaie.

Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alaturi de taitei sau fidea de orez.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca