Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

de Ancutsa in , 7 Iun 2018 | 1667 vizualizari

 

Carne de porc si cartofi cu mirodenii la cuptor, le-am servit cu branza rasa si un sos simplu de smantana cu ierburi italiene, au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de porc
  • 1 pahar bere
  • 1 pahar apa
  • 1 kg cartofi noi
  • Optional un morcov
  • 1 lingurita de condimente pentru porc Delikat
  • Putina branza rasa
  • Pentru sos:
  • smantana 20% grasime dupa gust
  • ierburi italiene dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor:

 

Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.

Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.

Se aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata cu putine ierburi italiene.

 

Timp de pregatire: 10min

Timp de coacere: 1h 30min

Portii: 4

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post