Portocale in jeleu de sampanie

de adnia in Dulciuri, 3 Ian 2013 | 3401 vizualizari

 

Un desert fin pt. clipe de rasfat!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 portocale curatate si taiate bucatele
  • -1 coaja de lamaie taiata fideluta
  • -1 sticla de sampanie demisec
  • -150 gr. zahar
  • -2 plicuri gelatina (20 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale in jeleu de sampanie:

Se pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie de atat de mult zahar). Dupa ce s-a topit zaharul, se ia de pe foc,se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Intr-un vas de jena se aseaza jumatate din bucatile de portocala, se toarna  putina sampanie calduta  (si strecurata de coaja de lamaie)si se da la rece. Dupa ce gelatina s-a intarit si fructele sunt prinse bine inauntru, se adauga jumatate din cantitatea de fidea de lamaie si iarasi se mai toarna sampanie calda, dupa care se da la rece. Dupa aceasta operatiune se trece la ultimul pas....se adauga restul de bucati de portocala si sampania calduta ramasa. Din nou se da la rece. Se serveste rece, decorata cu fideluta din coaja de portocala. Eu am rasturnat-o pe farfurie, ca pe budinca, dar se poate portiona si direct din vas.

TIPS-URI

1

pt. o prezentare mai spectaculoasa si o portionare mai exacta,jeleul se poate monta si direct in pahare de sampanie Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in jeleu de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu branza dulce si visine