Potcoave ala Cleme

de Adele in Dulciuri, 29 Dec 2015 | 6273 vizualizari

 

Fata incapatanata asa cum ma stiu... am pus sa fac potcoave... de bune sunt mult mai bune de chipese mai putin, de la reteta lui Cleme m-am inspirat (defapt am urmat pas cu pas) :X

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 100 g smantana grasa
  • 200 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de bicarbonat
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coja de portocala rasa
  • faina cat cuprinde
  • Zahar pudra vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave ala Cleme:

Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se  pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit.

Din aluatul obtinut se prind pe rand bucati mici, care se ruleaza si se taie cam de 3 cm, se ruleaza usor fiecare bucata dand forma unei potcoave se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se da la cuptor 200° pana se rumenesc (15 min aproximativ).

Se scot si se trec prin zahar pudra vanilat. Se continua pana se termina aluatul.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Vor iesi destul de multe, trebuie sa aveti rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave ala Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Adele 1

30.12.2015, 10:18

Mirela

mihaelar63 1

11.01.2016, 13:12

Buuune !!! Da de multe potcoave are nevoie Cleme asta Nici nu ma mir la cat circula ))

Adele 1

11.01.2016, 13:32

Vai Miha ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu osânză