Prajitura "Boema"

de Criss in Prajituri, 11 Apr 2012 | 16863 vizualizari

 

In luna martie, dupa cum bine stiti, am fost gazda provocarii "Dulce Romanie". Si una din retetele primite de la participanti a fost si prajitura Boema , trimisa de Iulian Dobrea - "Delicatesa culinara".
Mi-a placut foarte mult prajitura si am ales sa fac azi aceasta prajitura, care pe langa faptul ca e foarte simpla, e si foarte buna. Blat pufos cu nuca si cacao, insiropat cu rom, glazurat cu ciocolata, cu o crema ganache si frisca (naturala) din belsug. Reteta am respectat-o aproape in totalitate, am umblat doar la cantitati si asta pentru ca am ales o tava mai mare decat era specificat pe site-ul lui Iulian Dobrea.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -8 oua
  • -10 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -1 cana nuci macinate
  • -2 linguri cacao (mergeau si mai multe)
  • -6 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -100 g zahar
  • -200 ml apa
  • -1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata topita
  • -lapte sau frisca lichida
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -300 ml frisca
  • +
  • -400 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Boema":

Blatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate si in final, amestecand usor cu o paleta de sus in jos, se adauga albusurile batute spuma tare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25-30 minute. (faceti testul cu scobitoarea)

Crema:

Se amesteca frisca cu ciocolata rupta bucatele. Se topeste ciocolata si se lasa crema rezultata timp de 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Boema"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si frisca