Prajitura Boema

de Lavinia in Prajituri, 12 Mar 2013 | 8200 vizualizari

 

O prajitura minunata,am reusit sa imi surprind toti invitatii:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua mari
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 pliculet ness
  • 3 lingurite praf de copt
  • 6 linguri ulei

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Crema:

  • 200-250 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Prima data pregatim crema.

Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit pentru minim 3 ore pana se intareste(sau 1 ora la congelator) apoi o mixam bine pana devine cremoasa.

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adaugam uleiul si mixam bine apoi adaugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor cu o spatula.

Amestecam nessul,faina ,cacaua si praful de copt si le cernem de 2 ori.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava de 35/25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit,indepartam marginile apoi il portionam in bucati potrivite(eu le-am taiat in patrate de cca 5 cm si mi-au iesit 15 bucati)

Caramelizam cele 2-3 linguri de zahar,apoi le stingem cu apa si insiropam fiecare bucata de prajitura.

Topim ciocolata cu frisca si lichiorul si glazuram fiecare prajiturica.

Le dam la rece pentru 30 de minute apoi le ornam cu cate un mot de crema si un mot de frisca.(mixam frisca bine apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lavinia 1

13.03.2013, 21:28

multumesc

Mitinita 1

05.05.2013, 00:00

si asta la favo

Lavinia 1

05.05.2013, 02:43

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema