Prajitura Bounty

de Valclaudia in Prajituri, 8 Mar 2015 | 11618 vizualizari

 

reteta preluata de la Merisor cu multumiri >:d

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 gr. zahar tos
  • 200 gr. unt
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri lapte la temperatura camerei
  • 400 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte

Crema:

  • 8 linguri gris
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 gr. zahar
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. nuca de cocos
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 6 linguri frisca lichida
  • 10 gr. bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Pentru blat:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte bine.Tapetam tava cuptorului cu ulei, apoi cu faina, turnam amestecul pentru blat, nivelam si coacem la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru sirop:

Topim zaharul intr-o craticioara, adaugam apoi cu foarte mare grija laptele si lasam la foc mic pana se dizolva zaharul intarit.Lasam la racorit siropul, apoi il turnam in tava peste blatul copt.

Pentru crema:

Turnam laptele intr-o cratita, adaugam zaharul si lasam sa atinga punctul de fierbere.Tragem deoparte cratita de pe foc,adaugam grisul in ploaie, apoi praful de sare, nuca de cocos si tragem din nou cratita pe foc potrivit pana se ingroasa crema.Oprim focul, adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, untul taiat cubulete si amestecam pana la omogenizarea completa;

Asamblare:.

Peste blatul insiropat turnam crema fierbinte, nivelam cu atentie sa obtinem un strat uniform de crema.Ciocolata o topim intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de frisca pana devine lichida, apoi o turnam fierbinte peste stratul de crema si nivelam.Presaram bombonele ce ciocolata si lasam cel putin 1 ora sa se raceasca praajitura complet si sa se intareasca glazura inainte de portionare si de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]