Prajitura Brownie

de Catalina L in Dulciuri, 4 Oct 2015 | 5866 vizualizari

 

De origine americana, brownie a fost inventata de un bucatar la un hotel Palmer House din Chicago (Illinois), în 1893. Legenda spune insa ca a fost creata de o gospodina din New England, care a uitat sa adauge praf de copt la tortul de ciocolata. Cand l-a scos din cuptor avea o forma plata. Ea a avut ideea de a-l taia in patrate pentru a o face mai prezentabila. Astfel brownie a devenit populara în Statele Unite si Canada, în prima jumatate a secolului al XX-lea. Va propun o prajitura excelenta, deosebita cu o crusta crocanta si un miez moale si umed . Este o reteta gasita pe un site american Joy the Baker- de aceea masura folosita este un pahar de apa sau o cana.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 200 gr de ciocolata neagra
  • 3/4 pahar de zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 pahar de faina
  • 3-4 linguri de cafea lichida
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare fina
  • zmeura proaspata sau congelata (productie proprie hi hi)
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brownie:

Tapetati o tava cu hartie de copt.

Lasati hartia sa depaseasca marginile ca sa puteti scoate cu usurinta prajitura.  

Topiți ciocolata in uleiul de masline la bain marin sau in cuptorul cu microunde.  

Amestecati bine pana cand ciocolata este lucioasa si neteda.  

Adaugati zaharul, amestecati, puneti apoi oul si vanilia si amestecati bine.  

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi cafeaua lichida si sarea. Amestecati.   

Depuneti compozitia in tava si decorati cu zmeura.  

Presarati un pic de sare marina.  

Puneti in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.

Verificati, atunci cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit.  

Lasati sa se raceasca 30 de minute inainte de a-l scoate din tava si a-l taia- este foarte fraged.

Este un adevarat brownie, crocant si moale in acelasi timp.....un deliciu.  

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

cand introducem scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa inca usor umeda cu urme de aluat, chiar daca suprafata s-a intarit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brownie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

Catalina L 1

04.10.2015, 18:26

multumesc

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:29

un deliciu!

RuxyRux 1

05.10.2015, 21:47

Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si iaurt