Prajitura "Casuta"

de robert_b in Prajituri, 4 Iul 2014 | 5135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri untura
  • 1 lingura bicarbonat
  • 4 linguri lapte
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 18 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 7 linguri de faina
  • un pachet unt
  • mirodenii.
  • Decor:
  • Nuci pisate
  • Finetti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Casuta":

Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6 bucati).A doua parte se amesteca cu 3 linguri de cacao si se fac 12  betisoare care se pun la copt.

Crema:O cana din litrul de lapte se freaca cu zaharul,galbenusurile si faina,dupa aceea se pune si restul de lapte fierbinte,mirodenii si untul,pana se ingroase.Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare:Se pune o foaie pe platou,se unge cu crema,se pun apoi 3 betisoare,se pune din nou crema,2 betisoare,din nou crema,betisor crema.Pe lateral si oblic se aseaza celelalte 2 parti de foaie.Se ung cu finetti si se presara nuca macinat...si gata!Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Casuta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]