Prajitura ciocolatoasa

de susu in Prajituri, 13 Dec 2010 | 4869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 75 g zahar brun
  • 35 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 lingurite de cappuccino
  • Esenta de rom
  • Vanilie
  • 1 lingura cognac
  • 1 lingura lichior de fructe de padure
  • Un praf de sare
  • O mana alune de padure
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 65 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • Pentru décor:
  • Cacao
  • Ciocolata alba
  • Bomboane de ciocolata sau cereale in ciocolata
  • Pentru insiropat
  • faceti o cafea mai concentrata si amestecati-o cu putin cognac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ciocolatoasa:

Pentru blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente. Adaugam ciocolata topita la galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, toate celelalte ingrediente si albusurile la sfarsit. Amestecam usor de jos in sus. Punem aluatul intr-o forma tapetata si dam la cuptor pentru 35 minute.

Pentru crema:

Laptele se fierbe cu budinca la foc mic. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi faina in ploaie. Am topit si ciocolata in lapte dupa care am picurat peste oua. Am pus totul la fiert pana a devenit o crema groasa ca o budinca dupa care am lasat la racit. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu cafea si am umplut cu crema la mijloc. Am pudrat cu cacao si ciocolata rasa si am asezat niste cereale trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chec in onduleuri