Prajitura "ciufulita" cu iaurt

de diana_k in Prajituri, 9 Oct 2012 | 14477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare de 28/38cm:
  • 1pachet foi de placinta, 400g
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • esenta de portocale, rom, vanilie
  • ulei pentru uns foile
  • sirop de zahar ars:
  • 180g zahar
  • 400ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ciufulita" cu iaurt:

Pentru sirop caramelizam zaharul si il stingem cu apa.

Compozitia de iaurt se face simplu prin amestecarea iaurtului cu oule si aromele preferate, eu am pus din fiecare cate putin.

Numaram foile si le impartim pentru 3 straturi...eu am avut 14 bucati. Se ung foile bine cu ulei intre ele.

Asezam hartie de copt in tava, punem primele 5 foi unse, jumatate din compozitia cu iaurt, asezam cu grija inca 4 foi si restul de crema, acoperim cu foile ramase.

Introducem prajitura in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 30-40 minute, pana devine aurie si crema de iaurt este inchegata.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam 10 minute apoi o portionam, turnam cu grija siropul, atentie! nu tot odata!

Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla.......mie mi-a placut foarte mult cum s-a ciufulit! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ciufulita" cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]