Prajitura Claudia (sau Albinita)

de Valclaudia in Prajituri, 22 Iun 2014 | 11975 vizualizari

 

reteta preluata de aici de pe Bucataras de la loredanaaa (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-claudia-47330.html)

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 180 gr. zahar tos
  • 600 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 5-6 linguri de lapte
  • 80 gr. unt la temperatura camerei
  • Crema:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura de miere
  • 180 gr. zahar tos
  • 1 pachet e unt
  • 100 gr. gris
  • In plus:
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
  • 2 linguri zahar pudra pentru decorat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia (sau Albinita):

Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul.

Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu.

Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor.

Framantam si obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 4 parti egale.

Ungem dosul unei tavi cu ulei, intindem rand pe rand cele 4 foi (eu le intind direct pe dosul tavii), impungem din loc in loc cu furculita sile coacem la temperatura de 165 grade pana se rumenesc usor.

La fel procedam cu toate cele 4 foi.

Crema:

-laptele + mierea + zaharul se pun intr-o oala la foc mic;

-cand incepe ca clocoteasca laptele, turnam grisul in ploaie, avand mare grija sa nu se formeze cocoloase;

-amestecam pana fierbe grisul si obtinem o crema consistenta pe care o vom lasa la racit;

-dupa racirea cremei adaugam in ea zaharul vanilat si untul la temperatura camerei, mixam pana obtinem o crema spumoasa

Asamblarea:

asezam prima foaie, ungem un strat de crema de gris (1/2 din intreaga cantitate), asezam foaia 2, o ungem cu dulceata de capsuni si de trandafiri,punem peste stratul de dulceata cea de-a treia foaie,apoi restul de crema si acoperim prajitura cu ultima foaie peste care nu mai punem deocamdata nimic decat o tabla de lemn care sa acopere intreaga suprafata a prajiturii iar peste tabla asezam ceva care sa cantareasca cca 6 kg pentru a tine pana dimineata prajitura presata sa se inmoaie foile de la crema de gris uniform.

A doua zi pudram prajitura, o portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia (sau Albinita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii