Pot spune ca aceasta prajitura mi-a pus imaginatia la incercare, am experimentat dar a meritat pentru ca la final a iesit un produs deosebit,si nu spun asta ca sa ma laud,dar chiar a fost deosebit de gustoasa. Reteta initiala era cu o baza de spuma de ou cu cocos si iubi al meu cand a auzit a strambat putin din nasuc ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca nu e prea incantat,asa ca am incercat sa fac eu un blat in care sa incorporez nuca de cocos si de asemenea tot in reteta initiala se vorbea si de o crema OLE de la Dr Qetker fara fierbere care iarasi nu ne-a incantat,asa ca m-am gandit eu ca din reteta initiala sa pastrez doar glazura de ciocolata si restul sa vin eu cu ceva bun in loc de aceea am si numit-o prajitura combinata pentru ca sunt mai multe retete intr-una singura.
Blat:
Albusurile le-am batut spuma tare,apoi am adaugat galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul,zaharul vanilat,putina esenta de visine,faina impreuna cu praful de copt,sarea si am mixat bine,la sfarsit de tot am adaugat un pumn de nuca de cocos maruntita, apoi am pus aluatul astfel obtinut la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt FINO .
Cand blatul a fost gata l-am dus pe balcon la racit.Intre timp ma gandeam la o crema pentru a inlocui acea Creme Ole de care spuneam,si mi-a venit ideea sa fac o crema din branza Philadelphia,unt si frisca.
Crema:
Am batut bine untul si crema Philadelphia,separat am batut frisca si apoi am unit cele 2 compozitii si a iesit o crema pufoasa pe care am folosit-o ca sa umplu blatul racit pe care l-am taiat in 2.
Glazura:Am pus toate ingredientele pentru glazura intr-un castron si le-am topit la bain marie pana cand toate s-au omogenizat frumos si au devenit ca o crema,asa fierbinte am pus glazura aceasta pe prajitura si am ornat cu ce mi-a mai ramas din crema de la umplututa blatului.
A iesit fff buna si a fost laudata,….deci o sa o mai fac