Prajitura cu aluat ras

de alinutza1983 in Prajituri, 6 Mai 2012 | 16700 vizualizari

 

O prajitura deliciosa..pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, dar ratacisem pozele. Reteta e luat de aici de pe bucataras, dar am facut cateva mici modificari.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 ml apa fierbinte
  • 5 linguri cu unt topit
  • 550 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan gem de prune
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • nuca macinata mare
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat ras:

1. Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie , apa clocotita si untul topit, apoi adaugam faina cernuta (amestecata cu praful de copt).

2. Din aluatul obtinut pastram cam 1/3 pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita.

3 Tapetam o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si intindem foaia de aluat. Acoperim foaia cu gemul amestecat cu nuca si esenta de rom, iar la final radem aluatul ramas.

4. Dam prajitura la cuptor pentru o jumatate de ora, la temperatura medie (175-180 de grade).

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura 5 Dame