Prajitura cu alune si crema de gris

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 6931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 32/20

Blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr faina
  • 100 gr alune macinate

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris de grau
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr alune macinate

Glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • o lingurita de unt
  • 2 linguri de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema de gris:

Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot  adaugam  grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma  cu apa si zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce  creste in volum.
Apoi incorporam  alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180  grade, pana ce trece testul scobitorii.
Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Cand  grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija,  ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.
Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa.

Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.
Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.
Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune, caramel si ciocolata