Prajitura cu biscuiti

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 63421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 100g zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • un varf cutit cu bicarbonat stins cu lamaie,
  • 2 pliculete de ness,
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 3 galbenusuri, 2
  • pliculete zahar vanilat,
  • 100g zahar,
  • 250g unt(margarina)
  • Decor:
  • 2 pachete biscuiti cu cacao,
  • 100 ml cafea lichida indulcita,
  • 200g frisca lichida,
  • ciocolata menaj.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa si se amesteca cu compozitia de albusuri.Apoi adaugi faina amestecata cu cacaua, bicarbonatul stins cu putina lamaie, nessul si la urma uleiul. Se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lase de sus in jos.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Pentru crema amesteci cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe foc mic pana se ingroasa, se lasa la racit si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Crema se pune peste blatul racit, asezi biscuiti trecuti prin cafeaua indulcita si pui deasupra frisca batuta tare. Ornezi cu putina ciocolata menaj razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa II