Prajitura cu biscuiti

de roxana007 in Dulciuri, 20 Dec 2009 | 6097 vizualizari

Prajitura cu biscuiti

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti obisnuiti sau petit beurre.
  • Pentru crema:
  • 1l lapte,
  • 4 linguri amidon
  • putina coaja rasa de portocala,
  • 4 linguri cacao,
  • 250 gr zahar,
  • esenta rom15 ml si zahar vanilinat
  • Pentru sirop:
  • 200ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta de rom 15 ml.
  • 1 cutie frisca hula
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Laptele se pune la fiert.Intr-un castron se pune amidonul si zaharul se amesteca si se adauga cate putin lapte dupa care se pune in tot laptele si se dau cateva clocote pana se ingroasa crema si se adauga coaja de portocala.Dupa ce a fiert crema se imparte in 2 o jumatate se lasa alba si se adauga zaharul vanilinat iar in cealalta jumatate se adauga cacaoa si esenta de rom.se face siropul din apa pe care o punem la fiert impreuna cu zaharul iar dupa ce sa racit adaugam esenta de rom.Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata se aseaza un strat de biscuitii pe care i-am insiropat se pune crema alba dupa care se mai pune un strat de biscuiti si crema de cacao pana terminam biscuitii.La urma punem deasupra un strat de frisca si radem ciocolata.e super buna.se lasa cateva ore la frigider.pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanc