Prajitura cu biscuiti

de alilianaa in Prajituri, 27 Ian 2013 | 12370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari
  • 1200 ml lapte
  • 13 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • un pachet unt
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • arome ( vanilie, coaja de portocala rasa, esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Se face o ,, solutie" din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile.

Crema: 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml lapte, 4 linguri de faina, trei sferturi pachet unt, esenta de vanilie. Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma consistenta. Se adauga laptele, vanilia si faina si se mixeaza la rece pana se incorporeaza bine. Acest amestec se pune pe foc mic. Se va mesteca des pentru a nu se lipi. Eu am pus si coaja de portocala rasa pentru putina culoare. La final se pune untul frecat spuma. 

Asamblare: un rand de biscuiti inmuiati in lapte, un rand de crema, unul de biscuiti, unul de crema. Eu am pus 3 randuri de biscuiti (atat am avut - am folosit o tava de 30 cm pe 20 cm)

Peste ultimul strat de biscuiti am pus  glazura de cacao. 

Glazura de cacao:100 ml lapte, 100 g unt, 2 linguri de cacao, zahar, esenta de rom. 

Pe foc, punem intr-un ibric laptele, zaharul si cacao. Se pun pe foc pana capata consistenta. Se adauga untul si esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara