Prajitura cu branza de vaci

de bucatarimcudiana in Prajituri, 17 Mar 2011 | 9649 vizualizari

 

rasfoiam o revista cred ca Femeia de azi, nu stiu sigur, si am vazut o praji tare interesanta cu branza de vaci, dulceata si blat ras deasupra.
din disperare ca baietelul meu nu mananca branza de vaci am spus ca sigur am s-o execut
am facut mici modificari dar a iesit divina

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. margarina
  • 1/2 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2plic praf de copt
  • 350 gr.faina
  • 500 gr.branza de vaci
  • 3-4 linguri de gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 borcan mic de dulceata de visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

se omogenizeaza margarina cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt.
se opreste un sfert din aluat si restul se intinde intr-o tava tapetata cu ulei si faina.
am folosit o tava de yena de 20X30
peste aluat se intinde branza de vaci amestecata cu grisul si zaharul vanilat, dupa care se intinde dulceata de visine
deasupra se rade aluatul ramas amestecat cu faina sa fie mai tare
se coace la cuptorul preincalzit la foc moderat , pana se rumeneste usor deasupra

TIPS-URI

1

se taie dupa ce s-a racit bine

2

se poate folosi si alt fel de dulceata sau gem

3

se poate pune si mai putina branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele cu frisca