Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao

de edagia4 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 10423 vizualizari

 

Pentru ca tot este saptamana alba - cea dinainte de postul Sfintelor Pasti am zis sa fac si eu cava dulce cu branzica , ca sa ne saturam de branzica , nu de alta!
Este o prajitura foarte frageda, ti se topeste in gura! Fetele mele le-au savurat cand inca nici nu se racisera foarte bine...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina(unt)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri smantana
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
  • Pentru umplutura :
  • 1 kg branza de vaci
  • 250gr +2 linguri zahar
  • 2 oua
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao:

Aluatul: Freci margarina cu zaharul, adaugi oul, cacaua, praful de copt stinscu zeama de lamaie, zaharul vanilat si smantana. Amesteci foarte bine pana se omogenizeaza, apoi adaugi faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat potrivit de tare, pe care il framanti putin si il lasi sa se odihneasca.

Umplutura: Faramitezi bine branza, o mixezi, apoi o amesteci bine cu galbenusurile, 250 gr zahar tos si albusurile batute spuma separat cu 2 linguri de zahar. Amesteci pana obtii o pasta omogena. Imparti aluatul in doua si intinzi din fiecare bucata cate o foaie mare cat tava de prajitura. Ungi bine tava cu unt sau margarina, o tapetezi cu faina si asezi prima foaie, apoi pasta de branza repartizata in mod egal pe toata suprafata. Acoperi cu cea de-a doua foaie si dai la cuptor la foc potrivit  cca 30 min. Cand este gata o scoti si o lasi la racit, apoi presari zaharul vanilat farin si o tai dreptunghiuri sau patrate.

TIPS-URI

1

Din aceeasi compozitie poti face pt copii si tarte cu branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu blat de ciocolata Dukan