Prăjitură cu brânză dulce și caise

de Panacris in Prajituri, 29 Aug 2014 | 11199 vizualizari

 

O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.

 

INGREDIENTE

  • ouă 6 bucățăți,
  • zahăr tos 18 linguri,
  • lapte grăsime 1,8 % 18 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 18 linguri,
  • făină albă de grâu cca 350 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • Pentru umplutură:
  • brânză de vaci cca. 200 g,
  • zahăr brun 1 lingură,
  • ou 1 bucată,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • caise cca 6 bucăți.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză dulce și caise:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.  

Pe blatul din tavă se pun grămojaore de cremă de brânză, alternând cu jumătăți de caise. Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 30 de minute. După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză dulce și caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]