Prajitura cu branza, frisca si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 4 Feb 2015 | 6131 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa, cremoasa dar totodata usoara pentru stomac si nu foarte dulce. Ai mei au zis ca e prajitura adunata :)))), pentru ca am pregatit-o cu ingrediente ce le aveam prin frigider si congelator, doar piscoturi a trebuit sa cumpar...Asa se face economie si in acelasi timp ii si rasfeti pe cei dragi ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr miam miam de vanilie sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni congelate
  • 18 piscoturi
  • compot de visine pentru insiropat
  • 4-5 patratele de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, frisca si capsuni:

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.

Blatul:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata. Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.

Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam. Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema. Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt