Prajitura cu branza si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4877 vizualizari

 

Am plecat de la prajitura Rudy si am ajuns la cea de fata, care nu e rea deloc. E chiar foarte buna. Degustatorii au spus-o. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat cu cacao:
  • 200 g unt,
  • 380 g faina,
  • 30 g cacao,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 2 oua,
  • un plic praf de copt,
  • cateva picaturi esenta rom.
  • Branza:
  • 600 g branza dulce,
  • 4 oua plus un ou,
  • 8 linguri zahar,
  • 3 linguri smantana,
  • o punguta cu stafide aurii,
  • 30 ml alcool ( pentru stafide),
  • 2 linguri rase amidon,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta lamaie.
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si ciocolata:

Aluatul: faina se cerne. Se adauga praful de copt, zahar, cacao, ouale si untul si se framata. La final se pune apa si se omogenizeaza aluatul. Se da la rece in congelator pentru 10 minute. 

Branza: se pun in blender toate ingredientele si se amesteca bine pana devine o pasta de consistenta smantanii.  Intre timp stafidele au fost puse la inmuiat in alcool.

Ciocolata se rade si se pune intr-un bol.

Asamblare: se ia o tava dreptunghiulara si se unge bine cu unt. Aluatul luat din congelator se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se pune pe fundul tavii, in mod uniform.  Se mai opreste aluat de marimea unui ou.  Se adauga branza. Din aluatul ramas se ,, fabrica" :) floricele cu o forma, care sunt asezate deasupra.  Se bate un ou bine, se unge putin pe deasupra cu acesta si se da la cuptor care este incins inainte.

Se pune la copt pentru 35-40 min. la foc mediu.  Dupa ce s-a copt se pune deasupra razatura de ciocolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Acoperis de casa