Prajitura cu branza si piersici

de Rocsi in Prajituri, 2 Mai 2015 | 10160 vizualizari

 

O super, super prajitura, un deliciu pe placul tuturor, bine cei care nu mananca branza cu siguranta nu o vor agrea, in rest mananci si nu iti vine sa te mai opresti...Eu garantez pentru ea ;)

 

INGREDIENTE


    Pentru blat:
        100 gr unt
        1/2 cana zahar
        1 ou
        1/2 cana lapte
        2 linguri si 1/2 cacao
        1 cana rasa cu faina
        2 lingurite praf de copt
        2 lingurite esenta de rom
    Crema:
        500 gr branza de vaci
        125 gr mascarpone
        1/2 cana zahar
        2 oua
        coaja rasa de lamaie
        4 jumatati de piersici din compot, fara pielita
        zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si piersici:

Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat.

Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta. Jumatatile de piersica le facem felii. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm. Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile. La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco