Prajitura cu branza si visine

de mirela0911 in Prajituri, 5 Iul 2011 | 7169 vizualizari

 

Reteta de prajitura cu branza o am de la o colega. Avand visine, am zis, hai sa pun cateva sa-i dau un plus de savoare si nu m-am inselat. A iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. crema de branza:
  • 300g branza de vaci
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 lg smantana
  • 200g visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul, laptele iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se pune oul si smantana daca nu este foarte grasa branza. Visinele se curata de samburi si se amesteca cu branza.

Peste aluatul din tava se pune cu lingura din loc in loc compozita de branza dupa care se da la cuptor la foc potrivit pt aproximativ 40 minute ( se face testul cu scobitoarea).

Se recomanda a se manca rece (eu nu am avut rabdare si am mancat si asa putin racorita, dar e mai buna de la frigider).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot pune stafide in loc de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura caramel