... am ajuns in sfarsit la reteta nr. 300....
Blatul se prepara dupa cum urmeaza:
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem albusurile cu un praf de sare si 100 gr. zahar pana obtinem o spuma consistenta;
-galbenusurile se mixeaza la viteza cea mai mare a mixerului cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi de otet, uleiul.
-continuam sa mixam dar mai reducem putin viteza si turnam apa minerala in fir subtire;
-incorporam in galbenusuri spuma de albusuri si faina (o lingura de spuma, apoi una de faina...);
-ungem tava cu ulei si o tapetam tava faina, turnam compozitia, nivelam cu lingura;
-presaram biscuitii zdrobiti peste compozitie (vor avea rolul de a absorbi lichidul lasat de fructele zemoase);
-aranjam jumatatile de caise cu mijlocul in sus, in jurul lor presaram bobitele de strugurei si dam tava la copt pentru 25-40 min. la temperatura moderata (160 grade);
-pana se racoreste putin prajitura preparam gelatina dupa indicatiile de pe ambalaj apoi o turnam fierbinte peste fructe;
-lasam sa se raceasca complet (eventual de pe o zi pe alta), taiem marginile prajiturii si portionam cu atentie sa iasa 30 prajiturele aproximativ egale;
-crema se prepara mixand frisca vegetala (rece, de la frigider) cu laptele (tot rece) si continutul plicului de crema de vanilie (praful);
-decoram fiecare bucata de prajitura cu crema, presaram bombonele colorate si servim.
Pofta buna!