Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 28 Apr 2011 | 25440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 200 g nuca sfaramata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra, in jur de 30-35 minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Peste blatul racit se pune in strat ciocolata alba rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.

Crema:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand a devenit lichid si auriu la culoare, se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca usor (atentie la aburi), se pune din nou pe foc si amestecand continuu se fierbe pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se va ingrosa, ajungand de consistenta smantanii. Adaugam si nuca sfaramata (nu macinata).

Omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si turnam crema peste blat. Dam la frigider.

Glazura:

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam, lasam sa se raceasca si turnam peste prajitura. Dam din nou la frigider, pentru 2 ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]