Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb

de Miha in Prajituri, 23 Sep 2010 | 8944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia se ingroasa si devine ca o crema. Turnam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul si esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Adaugam fulgii de porumb sfaramati cu mana si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi turnam peste prajitura racita. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Miha 1

24.09.2010, 12:57

Ce insistenta esti nadina, nu scapa omul de tine. Tineam si eu o bucatica ascunsa pentru mine si na...acu tre sa o scot sa ti-o dau tie.

Miha 1

24.09.2010, 12:58

Gouda

Corinuta 1

25.09.2010, 23:15

super prajiturica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vant spaniol desert festiv cu bezea