Prajitura cu ciocolata si lamaie

de nadina73 in Dulciuri, 8 Ian 2011 | 11645 vizualizari

 

O PRAJITURA FOARTE FINA SI RACOROASA

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 sticluta esenta de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 ml lapte
  • 100 zahar
  • 1 pachet de unt
Glazura:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 6-7 linguri frisca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lamaie:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate 3-4 minute.
Se pune faina,cacao si praful de copt,se amesteca cu o spatula usor.
Se tapeteaza o tava  cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 20-25 minute la 160 grade.
Crema:
Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul,faina si esenta de lamaie,coaja de lamaie,laptele si zaharul.
Se pun pe foc pana devine o smantana mai groasa,dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Untul se freaca spuma dupa care se amesteca cu crema racita cate putin.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste cu frisca pe soba.
Asamblare

Se ia blatul se pune crema peste blat ,iar peste crema se pune glazura de ciocolata racita, se intinde uniform.

se poate decora cu bombonele,

PS:Albusurile ce va raman de la crema se pot folisi la bezele sau altceva

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cappucino delice